اجبار کودک به عذرخواهی از دیگران
کودک, پرخاشگری, مهارت های اجتماعی, مهارت های اجتماعی برای کودک, رشد اجتماعی کودک, عذرخواهی از دیگران,معذرت خواهی
درگیر شدن با کودک، منجر به افزایش تشنج و پرخاشگری خواهد شد.
چکیده: یکی از موضوعاتی که والدین، دوست دارند فرزند ایشان بیاموزد، عذرخواهی به خاطر خطاهاست. در این نوشتار به کوتاه در این مورد گفتگو خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
تعداد کلمات 696 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
تعداد کلمات 696 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
آیا باید کودکم را مجبور کنم تا معذرت خواهی کند؟
مادری که دیده بود پسرش دوستش را اذیت کرده، به او گفت که باید از دوستش معذرت خواهی کند. پسرک نیز همین کار را انجام داد ولی از حالت چهره ی او کاملا مشخص بود که از کارش پشیمان نبود. شاید پیش خودش فکر می کرد که اشتباهی نکرده است. همان طور که می دانید کودکان خود محور هستند و به خواسته های دیگران توجه ندارند. گاهی بچه ها یکدیگر را می زنند، اسباب بازی های یکدیگر را می گیرند و به هم حرف های بد می زنند، در این شرایط والدین نباید فرزندشان را مجبور به معذرت خواهی کنند، بهتر است آنها حد و حدودی برای او در نظر بگیرند تا کودک مجبور شود رفتارش را کنترل کند.
اجبار فرزند به کار ناخواسته
مادران معمولا فرزندشان را مجبور می کنند به خاطر کار بدشان معذرت خواهی کنند چون فکر می کنند که برای اشتباهی که مرتکب شده اند، این ساده ترین راه جبران است. آنها خوب می دانند که گاهی نمی توانند کودک شان را به این کار مجبور کنند. مثلا وقتی در زمین بازی کودک به طرف دوستش خاک می ریزد، چگونه آن کودک می تواند با یک معذرت خواهی ساده فرزند شما را ببخشد. بنابراین معذرت خواهی تنها فایده ای ندارد.
آموزش رفتار درست به کودک
باید به کودک تان یاد بدهید که رفتار درستی با دیگران داشته باشد و در این شرایط با روش دیگری مشکل خودش را حل کند. کودک به مرور زمان که بزرگتر می شود، از این می ترسد که مبادا اگر معذرت خواهی نکند، والدینش از دست او عصبانی شوند؛ به همین دلیل وقتی کار بدی انجام می دهد، عذرخواهی می کند. وقتی کودک دلش نمی خواهد والدینش از کار بدی که او انجام داده است عصبانی شوند، بلافاصله از آنها معذرت خواهی می کند. این نوع معذرت خواهی که بدون اجبار است خیلی بهتر از این است که کودک را به این کار مجبور کنیم پدران و مادران از خودشان می پرسند که چرا کودکشان وقتی کار اشتباهی انجام می دهد معذرت خواهی نمی کند. بچه ها گاهی آنقدر دستپاچه و هول می شوند که نمی توانند این کار را انجام دهند. گاهی اوقات هم دوست ندارند اشتباهشان را به گردن بگیرند و گاهی احساس می کنند که واقعا حق با آنها بوده است. گاهی اوقات نیز از عکس العمل والدین شان می ترسند.
حس استقلال طلبی در کودک
حس استقلال طلبی در کودکان بسیار شدید است و آنها دوست ندارند وقتی فرزندتان کودک دیگری را کتک می زند معذرت خواهی ساده کافی نیست. به او بگویید که نباید بچه های دیگر را کتک بزند و یا این که اگر دلش نمی خواهد با آن کودک بازی کند، اشکالی ندارد ولی اجازه ندارد او را کتک بزند. زمانی که کودکتان چینه های ساختمانی دوستش را روی زمین پخش می کند، به او بگویید که معذرت خواهی ساده کافی نیست و باید به دوستش کمک کند تا چینه هایش را جمع کند. شما خودتان نیز می توانید به کودک کمک کنید تا او از شما الگو بگیرد. هر قدر کودکتان بزرگتر باشد، راحت تر می توانید احساسات خودش را ابراز کند. به دلیلی که کودکتان برای بد رفتاری اش می آورد، هرقدر هم که آن دلیل از نظر شما موجه نباشد گوش کنید. قبل ازاین که او را مجبور به معذرت خواهی کنید کودک باید بداند که می تواند دلایل خودش را برای شما بگوید. کودکان و حتی بزرگسالانی که نمی توانند از خودشان به خاطر کاری که انجام داده اند، عذرخواهی کنند، حتی اگر بدانند کاری که انجام داده اند، اشتباه بوده است باز پشیمان نمی شوند.
کودک شما از شما الگو می گیرد، بنابراین خودتان وقتی کار بدی انجام می دهید مثلا وقتی به کسی تنه میزنید، از او معذرت خواهی کنید. اگر شما در این شرایط معذرت خواهی کنید کودک از شما الگو می گیرد.
منبع: کتاب «راهنمای کامل تربیت کودک (از تولد تا نوجوانی)»
نوشته: رابین گلدستاین
مترجم: شیرین یزدانی
کودک شما از شما الگو می گیرد، بنابراین خودتان وقتی کار بدی انجام می دهید مثلا وقتی به کسی تنه میزنید، از او معذرت خواهی کنید. اگر شما در این شرایط معذرت خواهی کنید کودک از شما الگو می گیرد.
منبع: کتاب «راهنمای کامل تربیت کودک (از تولد تا نوجوانی)»
نوشته: رابین گلدستاین
مترجم: شیرین یزدانی
بیشتر بخوانید :
آموزش معذرت خواهی به کودک
راه و روش تفهیم عذرخواهی به کودک
چگونه به فرزندمان عذرخواهی کردن یاد دهیم؟!
به کودکان چه بگوییم و چه نگوییم؟
سبک زندگی مرتبط
تازه های سبک زندگی
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}